Bangson House / FATTSTUDIO

first_img Projects 2019 ArchDaily Thailand Bangson House / FATTSTUDIOSave this projectSaveBangson House / FATTSTUDIO ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929947/bangson-house-fattstudio Clipboard Photographs “COPY” Architects: FATTSTUDIO Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929947/bangson-house-fattstudio Clipboard Photographs:  Ketsiree WongwanDesign Director:Wattikon KosonkitProject Architect:Pompetch SakornteerawatProject Interior:Wipada SimthamnimitDesign Team:Supanna Chanpensri, Wen Hsiang Hsu, Gultida Maneewong, Chaowapol Watcharasukarn, Ornyupa NoichadStructural Engineer:Basic design CO.,LtdM&E Engineer:Degree system CO.,LtdContractor:Kumphang KaotriLighting Design:FATTSTUDIO with TRUELIGHTConstruction Cost:171,400 USDCity:Khet Bang SueCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ketsiree WongwanRecommended ProductsWoodBruagBalcony BalustradesWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodEGGERLaminatesWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. In 2016, The purple line of the metro sky train was established which is connected from the northwest of Bangkok from suburban to city center by The subway city loop line (Blue line) at Bangsue interchange station. People from Nonthaburi is transited to the town easier that means the residential area will be expanded which the beginning of the project. When a couple who had decided to build the new home on little land instead of 50 Sqm above the ground as high ground Bangkoker.Save this picture!© Ketsiree WongwanSave this picture!Section 1Save this picture!© Ketsiree WongwanHow to manage all programs on 10x10m is the main condition which design team had to solve. Analyzing all requirements was the first issue that was done, the timeline of living had isolated on the timeline diagram that was selected only the main activities. The main kitchen was changed to a small pantry with a simple dining table that serves only lovers and provided comfort when friends visit. The carpark was managed for small cars only because it has to integrate with the pump room and storage area.Save this picture!© Ketsiree WongwanA living room is only used on weekend and will be transformed into a senior bedroom when parents come to Bangkok that the reason why half of the second floor is distributed to the working area for the man who reads in double-height space with natural ventilation space. The ventilation boxes beside the stair hall are not only allowed the comfortable atmosphere to the hall but also contributed the natural light every evening, It has cooperated with the windows above the void and long windows below to allow the sunlight from the sunrise until the sunset to promote quality of space.Save this picture!© Ketsiree WongwanThe last stories were designed for the bedroom which has exchanged almost half of the floor to the void and laundry terrace. With the uncomfortable context, noise from Sky train, unpleasant neighbor, etc. cause the bedroom is managed in enclose space to prevent the client from the surrounding. Unfortunately, the sunlight and passive wind always had to concern, the roof’s void is located over the bedroom terrace which is placed with a metal mesh that allows looking down to planting area on the ground floor.Save this picture!Isometric DiagramBangson House is not an ordinary small house which has fascinating space and serves wealthy people in a megacity. However, the house just serves specific users who realize their activities completely and be happy in a suitable double height ceiling in a hot climate without air conditioner nor insect issue. Especially, they already have compared living in a condominium along the sky train as people in Bangkok always do with spending their lives in the tiny house that reflects their own character as possible as it could.Save this picture!© Ketsiree WongwanSave this picture!Second Floor PlanSave this picture!© Ketsiree WongwanProject gallerySee allShow lessVilla AD8 / Nemo StudioSelected ProjectsBookstore in 798 Art Zone / 3andwich Design / He Wei StudioSelected Projects Share Bangson House / FATTSTUDIO CopyAbout this officeFATTSTUDIOOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookKhet Bang SueThailandPublished on December 11, 2019Cite: “Bangson House / FATTSTUDIO” 10 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses CopyHouses•Khet Bang Sue, Thailand Year:  Area:  157 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Ketsiree Wongwan+ 24Curated by María Francisca González Share “COPY”last_img read more