House of January / Studio-Gaon

first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/318737/house-of-january-studio-gaon Clipboard Houses Save this picture!© Youngchae Park+ 35 Share 2011 House of January / Studio-GaonSave this projectSaveHouse of January / Studio-Gaon CopyHouses•Jeonju-si, South Korea Photographs:  Youngchae ParkSave this picture!© Youngchae ParkRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsAir-LuxPivoting DoorEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformText description provided by the architects. The house sits in a village called Banwall on the outskirts of Jeonju, one of the most calm and beautiful city of Korea. With a pine forest on north and an orchard on south, what is most peculiar about the site is on the west, shouldering to a graveyard for some family clan. This graveyard also defines the outer boundary of the village. The village name Banwall (meaning Half-moon) is also profound, signifying the moment of when the distinction between moon waning and waxing becomes blur. Remote over the village on the east, is the stadium where FIFA Worldcup game was held 11 years ago. Turning to the far south-east, ‘Moak mountain’ (meaning a huge mountain) is visible to the naked eye. Save this picture!© Youngchae ParkThe house had to be erected on several crossings of demarcation; between the dead and living; between various levels of ground; between old job and new beginning for the client… Designing the house was like making a gate that transcends the boundaries. We hoped the house would embrace a peaceful and unrestricted life like a character in a forgotten story book. Save this picture!© Youngchae ParkThe house posits naturally according to the slow slope from south to east. Split in two, one with wooden exterior incorporates domestic life, whereas the other finished in red brick encompasses recreation and repose of the user couple. One faces due south, the other turns itself a little to the east, properly facing the far mountain. The two departs in the middle to leave space for a Madang that has no definite shape of its own. Save this picture!© Youngchae ParkThis Madang, the in-between space, works both as a buffer and also as an active division simultaneously. But it is in essence an empty space, hiding its existence. More relations will be encouraged as time passes and lessen conflicts at the same time. It is a space that has meaning only because it is not filled. The ‘Maru’ (Korean terrace) that faces this Madang is a distinctive Korean spatial element that is neither inside or outside. Or rather it is a demarcation between interior and exterior. Save this picture!© Youngchae ParkWe have come to call this house . The house sits were the village begins. The house is a new embarking point for the clients. It is at both demarcation of nature and dwelling, of life and death. So is January the demarcating moment between the old and the next. Save this picture!© Youngchae ParkA Korean poet once cried, “On each and every boundary, the flowers abound generously.” With a nearby apple orchard that symbolizes harvest, sitting between the place of the living and of dead, we hope the house will act as a venue where the boundaries meet and interact, like a time in January. Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessArtist Antonio Pio Saracino & Salt ‘N Pepa to Unveil Arches of Hope InstallationArticlesBANKMED Headquarters Winning Proposal / John Robertson ArchitectsArticles Share “COPY” Projects South Korea Area:  126 m² Year Completion year of this architecture project House of January / Studio-Gaon Architects: studio_GAON Area Area of this architecture project Year:  Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/318737/house-of-january-studio-gaon Clipboard “COPY” CopyAbout this officestudio_GAONOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasJeonju-siWoodHouses3D ModelingSouth KoreaPublished on January 16, 2013Cite: “House of January / Studio-Gaon” 16 Jan 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ SandShowerhansgroheShowers – Raindance SelectWoodEGGERTimberSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaStonesMikado QuartzQuartz Slab – MarbleWoodStructureCraftEngineering – Long-Span StructuresWoodBlumer LehmannAssembly and Logistics of Wood ProjectsHandlesKarcher DesignDoor Handle Madeira ER45Chairs / Benches / CouchesArperModular Sofa – LoopMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?一月房/Studio Gaon事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more