House Carqueija / Bento e Azevedo Arquitetos Associados

first_imgCopyAbout this officeBento e Azevedo Arquitetos AssociadosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHouses3D ModellingCamacariCamaçariBrazilPublished on February 07, 2011Cite: “House Carqueija / Bento e Azevedo Arquitetos Associados” 07 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardWindowsMitrexSolar WindowAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesBulbs / SpotsCocowebLighting – Compact Gallery White TracklightConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSealantsEffisusCrossing Perforations on RoofsWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosWood Boards / HPL PanelsInvestwoodValchromat Panels for Interior DesignWindowspanoramah!®ah! MotorisationHingesSaliceHinges – PactaDrawers / Filing Cabinets / ShelvesBeneStorage Partition – PORTS StorageMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Carqueija住宅 / Bento e Azevedo Arquitetos Associados是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/108646/house-carqueija-bento-e-azevedo-arquitetos-associados Clipboard CopyHouses•Camaçari, Brazil Brazil Area:  260 m² Photographs ArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/108646/house-carqueija-bento-e-azevedo-arquitetos-associados Clipboard House Carqueija / Bento e Azevedo Arquitetos AssociadosSave this projectSaveHouse Carqueija / Bento e Azevedo Arquitetos Associadoscenter_img Save this picture!© Tarso Figueira+ 22 Share Architects: Bento e Azevedo Arquitetos Associados Area Area of this architecture project Photographs:  Tarso FigueiraText description provided by the architects. Located in Camaçari – Bahia – Brazil, the HOUSE CARQUEIJA is about 260,00 sqm in a 1.400,00 sqm site, with a reduced program, and no unused spaces, the house is intended to be more site sensitive, emphasize the outside life, and provide functional and comfortable living spaces. With a simple and efficient plan, it is a ground floor house with 2 rooms, a chapel and a large and flexible social area, which integrate living, dining and tv room in a open space, linked to the outside area through a porch.Save this picture!© Tarso FigueiraRecommended ProductsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsPorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalThe house was horizontally sited into its site, a strong relationship and environmental concerns make the project keep the natural landscape and sloping topography, in a way that the house floats on the spot creating two different levels of occupations. A couple of steps leads to the entrance, from the house a stair connect the green outside area where the swimming pool and the barbecue are placed. Save this picture!© Tarso FigueiraIn order to have the best orientation, in a tropical county, the house closes itself from the front street view, which is west, and opens into the backyard, creating a privative and integrated place. That way, on the front facade, architectural elements, as a narrow windows and a pare-soleil was used to protect the house against solar irradiation, while the back facade, on east side, completely integrate the inside with the outside, through large windows, sliding doors and a porch, connecting the house with the green area. Save this picture!planAs a result, in a first contact with the house, it seems like a closed box, where you see the volume of the garage and the front entrance. Totally different from the experience of getting in the house and only then, discover the amply space, fully of natural light and the visual connection with the natural landscape.Save this picture!© Tarso FigueiraProject gallerySee allShow lessSFR Headquarters / Jean-Paul Viguier ArchitectureArticlesStudio O+A named Designers of the Year by Contract magazineArticles Share House Carqueija / Bento e Azevedo Arquitetos Associados Projects Houses “COPY”last_img read more