Cortina Residence / Studio Rinaldi

first_img Stefania Rinaldi, Alberto Possamai 2017 “COPY” Photographs Save this picture!© Thomas Pagani+ 52Curated by María Francisca González Share Cortina Residence / Studio Rinaldi Lead Architects: Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Photographs:  Thomas Pagani Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Architects: Studio Rinaldi Area Area of this architecture project Area:  105 m² Year Completion year of this architecture project Housescenter_img Italy ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/896148/cortina-residence-studio-rinaldi Clipboard CopyHouses•Cortina d’Ampezzo, Italy Manufacturers: Vibia, Flos, Makro, OLIVARI, Icone Luce Projects ArchDaily Year:  Products used in this ProjectLightsVibiaWall Lights – SetSave this picture!© Thomas PaganiText description provided by the architects. Located in one of the most renowned Italian mountain area and situated on the last floor of a 30s Italian listed villa, Cortina Residence has been completely renovated. Focusing the attention on the preservation of the traditional materials and the strong connection with the surrounding natural landscape, the project aims to use the design furniture as a tool to enhance the new space of the apartment.Save this picture!© Thomas PaganiThe first approach was to create an open space towards the terrace: the existing corridor has been demolished, making the  new space brighter through the use of the light while entering the apartment. Compared to the existing plan, the apartment now includes three bedrooms, two bathrooms, a living room and a kitchen, optimising the new distribution of the space in the best way possible and ensuring the clients` requests and aims.Save this picture!© Thomas PaganiThe living room has been designed including a custom-made sofa and a 100-year-old Abete boiserie, designed in a modern insight along the existing wall. Sliding frameless doors divide the spaces both from inside to outside and  towards the other sides of the apartment.Save this picture!PlanPreserving the architectural integrity of the structure, the wood beam has been treated in order to protect the view of  the traditional ceiling, as well as the new iron beam that reinforces the original structure. Save this picture!© Thomas PaganiThe living room has been designed mixing bespoke and artisanal products with several examples of high design, such as the Vibia lamps or the Olivari door lever handles. This space boasts high ceilings and overlooks the outside terrace through the frameless doors. Save this picture!© Thomas PaganiAs a spatial continuity of the living room, the terrace has been completely refurbished with new floor finishes, benches and outside tables. Discontinuous lines want to make a conceptual relation with the stunning mountain skyline in the background. Save this picture!ElevationThe kitchen has a simple and minimal design: the dark grey/green palette of the appliances reminds of the natural shades of the Dolomite mountains` fir trees. Save this picture!© Thomas PaganiThe bathrooms have been treated with a minimal sensitivity: the original floor and timber maintain the traditional integrity with the rest of the apartment, but new white washbasins and grey resin on the wall give a modern touch.Save this picture!© Thomas PaganiMixing traditional materials and contemporary furniture, Cortina Residence expresses an accurate interior design approach focusing high attention on both the renovation of the interior spaces and the specific design details.Save this picture!© Thomas PaganiProject gallerySee allShow less”Island”: The British Pavilion at the 2018 Venice BiennaleArchitecture NewsRésidence Universitaire Olympe de Gouges / ppa architecturesSelected Projects Share Cortina Residence / Studio RinaldiSave this projectSaveCortina Residence / Studio Rinaldi ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/896148/cortina-residence-studio-rinaldi Clipboard CopyAbout this officeStudio RinaldiOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCortina d’AmpezzoItalyPublished on June 13, 2018Cite: “Cortina Residence / Studio Rinaldi” 13 Jun 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more